2012. október 7., vasárnap

Push to Kindle - a másik postás



Nemrégiben írtam egy bejegyzést Send to Kindle - Send to Duokan címmel arról, hogyan küldhetjük át böngészés közben a minket érdeklő cikkeket a Duokan alatt regisztrált e-mail címünket használva a készülékre. Bár a módszer tökéletesen működött, volt egy bosszantó korlátja: csak Chrome böngésző alatt volt használható. Szerencsére a napokban megjelent egy új alkalmazás amely amellett, hogy ugyanúgy képes ellátni a fenti feladatot, végre nemcsak Chrome, hanem Firefox és Safari böngészők alatt is működik. (Sőt, létezik egy Android app változat is, amelybe a készítők ígérete szerint hamarosan szintén bekerül a Duokan támogatás - sajnos a program fizetős.) Lássuk, hogyan is kézbesít az új postás!

1.  Ha még nincs Duokan alatt regisztrációnk, akkor a Send to Kindle - Send to Duokan bejegyzésben lévő 2. és 3. pont segítségével ezt pótoljuk.

2. Telepítsük a Push to Kindle alkalmazást. A hivatkozáson lévő oldalról értelemszerűen a böngészőnknek megfelelő bővítményt válasszuk.

3. Ezután már nincs más dolgunk, mint használatba venni ezt a hasznos kiegészítést. Az elküldeni kívánt cikknél kattintsunk a Push to Kindle ikonra.


4. A megjelenő ablakban válasszuk ki a legördülő menüből az iduokan@com opciót, elé írjuk be a Duokan regisztrációról kapott nevünket, majd kattintsunk a Send! gombra. Ezt követően a cikknek hamarosan meg kell érkeznie a készülékünkre.



A bővítménynek eddigi tapasztalataim alapján a Send to Kindle-vel szemben egyetlen hibája van: az átküldött cikkek címéből kihagyja az ékezetes betűket..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése